Personvernerklæring for vertsfamilier

Formål

Formålet med vår behandling av personopplysninger er å finne best mulig passende au pair til dere som vertsfamilie. Jo mer informasjon om vertsfamilien og deres behov vi har, jo større er sjansen for at den riktige au pairen blir formidlet. Derfor ber vi dere utfylle/oppdatere deres familieprofil på vår hjemmeside.

Likesom dere ønsker å se au pair-kandidatenes profil for å vurdere om dere er interessert i kandidaten eller ikke, ønsker au pairene også å se informasjon om vertsfamilien. Vi har erfart at profiler som er mangelfullt utfylte ofte blir fravalgt av gode au pair-kandidater. Det er viktig at profilen danner et bilde av hvilken vertsfamilie au pairen kommer til.

Vi er til assistanse under hele au pairens opphold, hvis det skulle være nødvendig. Det er derfor viktig at vi har tilgang til informasjon om dere og om au pairen som er hos dere. Vi registrer derfor også løpende oppfølging som er relevant for samarbeidet (inkl. deres ønsker i forhold til au pair, problemsaker, advarsler, gode og dårlige tilbakemeldinger).

Så lenge dere har et kundeforhold med oss, er registrerte i vårt system, eller har en au pair formidlet av Energy Au Pair, samtykker dere til at vi sender ut informasjon om saker som er relevante for au pair-programmet. Vi kan for eksempel informere dere om endringer i regelverket eller sende dere informasjon som gjelder deres au pair.

Behandling av personopplysninger

Dine data er trygge hos oss. Opplysningene blir behandlet i samsvar med kravene i personopplysningsloven.

Ved å samtykke til behandling av personopplysninger, aksepterer du at Energy Au Pair kan lagre opplysninger om din familie og sende deg informasjon om au pair-kandidater og au pair-ordningen generelt.

Vi publiserer ALDRI informasjon om vertsfamiliene på våre websider. Deres profil blir kun sendt til au pair-kandidater som vi vurderer som aktuelle, eller til agenter som au pairene har valgt til å representere dem. Au pair-kandidater og agenter får ikke deres etternavn, adresse, telefonnummer, E-post-adresse, Skype-adresse eller andre kontaktdetaljer før dere ønsker å inngå avtale med en au pair.

Vi kan bruke dine opplysninger for å bestille de obligatoriske forsikringene, bestilling av norskkurs for au pairen eller andre forhold vi er enige om, forbundet med deres au pairs opphold hos dere.

Ingen data selges til tredjepart.

Våre medarbeidere er forpliktet til å ha adekvat behandling av personopplysningene.

Hvor lenge oppbevarer vi opplysningene dine?

Opplysninger du gir oss når du oppretter en bruker lagres i våre systemer inntil du selv ønsker at disse skal slettes, men tidligst etter au pairen, som vi har formidlet til deres familie, har reist fra dere, regningene fra Energy Au Pair er betalt og alle økonomiske mellomværender i forhold til au pairen er avregnet.

Hvis du velger å slette din familieprofil vil du måtte fylle ut en ny familieprofil om du i ettertid ønsker å se etter en ny au pair til din familie.

Ditt navn, kundenummer, brukernavn i vårt system, deltagerperiode samt au pairens kundenummer og navn lagres så lenge Energy Au Pair eksisterer. Dette er for å kunne dokumentere deltakelsen i au pair-programmet (au pairer og vertsfamilier er berettiget til det).

Etter 5 år uten aktivt kundeforhold, slettes all annen personlig informasjon og kontaktinformasjon. Etter at au pairen har avsluttet sitt opphold, og dere ikke lenger har en au pair (formidlet av Energy Au Pair) boende hos dere, kan dere når som helst sende oss en skriftlig henvendelse og be om at informasjonen om dere slettes.

Etter bokføringsloven og regnskapsloven er vi forpliktet til å lagre noen av opplysningene i inntil 5 år. Vi vil derfor beholde kjøpshistorikken og informasjon om økonomiske forhold 5 år etter det år avtalen ble inngått.

For å kunne ivareta au pair-kandidatenes sikkerhet oppbevarer vi informasjon om alvorlige brudd på kontrakten, alvorlige klager fra au pairer eller vertsfamilier, eller mislighold i 10 år. Denne informasjon kan bli brukt i mulige rettslige etterspill.

Hvilke rettigheter har du?

Energy Au Pair følger kravene til informasjonssikkerhet i personopplysningsforskriften og personvernforordningen. I henhold til gjeldende personvernlovgivning har du følgende rettigheter: 

  • Du har rett til å få informasjon om:
    • hvilke konkrete personopplysninger vi har registrert om deg,
    • til hvilke formål (oppgaver) de blir brukt og
    • hvem som får informasjon om deg
  • Hvis du oppdager at Energy Au Pair har registrert uriktige, utdaterte eller ufullstendige opplysninger om deg, har du rett til å få disse rettet eller oppdatert.
  • Du har rett til å få data slettet: Under visse omstendigheter har du rett til å få slettet opplysningene om din familie etter at en au pair, som vi har formidlet til dere, har flyttet fra dere og de økonomiske mellomværender med au pairen er avklart.

Gi oss beskjed hvis deres brukernavn skal slettes fra vårt system.

Kommunikasjonssamtykke

For at vi skal kunne utføre våre tjenester, må vi kunne kontakte dere på E-post og telefon.

Behandlingsansvarlig

Behandlingsansvarlig: Natalia Ravn-Christensen

Kontaktinformasjon: info@energyaupair.no eller telefon 21 65 69 99

Nyhetsbrev

Kontaktopplysninger for nyhetsbrev deles ikke med andre virksomheter, og slettes når Energy Au Pair får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra oss.

Cookies

På våre nettsider brukes informasjonskapsler, kalt cookies. Cookies er små tekstfiler som lagres på din datamaskin. Vi bruker cookies for å forbedre sidene for deg, og for bedre å kunne forstå hvordan våre brukere benytter våre nettsider.

Vi bruker cookies blant annet for å lagre dine innstillinger hos oss slik at du for eksempel slipper å gjenta visse valg hver gang du besøker våre sider, og for å tilpasse og skape informasjon så relevant som mulig for deg. Cookies kan bli brukt blant annet for å registrere statistikk over bruk av sidene.

Lov om elektronisk kommunikasjon krever at vi informerer våre besøkende om bruk av informasjonskapsler (cookies).

Ved å bruke våre websider aksepterer du at vi bruker cookies som nevnt over.

Dere kan når som helst endre deres opplysninger i deres familieprofil og endre deres samtykker på "Min side".