The right au pair for the right Family

Søndag 17. april 2016 er alle i Oslo invitert til å oppleve byen sin gratis

Turist i egen by

Søndag 17. april 2016 er alle i Oslo invitert til å oppleve byen sin gratis.

Turist i egen by er et arrangement for Oslos befolkning, som arrangeres av Oslo kommune og VisitOSLO i samarbeid med Oslos museer, attraksjoner og Ruter. 

Dette er en enestående anledning til å besøke attraksjoner du spaserer forbi hver dag, men ikke har tatt deg tid til å stikke innom. Målet er at du som bor i byen, skal bli en god ambassadør for hovedstaden og en kunnskapsrik vert for gjester fra inn- og utland. 

Hva skjer denne dagen? 

Alle som møter opp foran Oslo rådhus mellom 9.00 og 15.00, får utdelt et gratis Oslo Pass. 

Med turistkortet Oslo Pass kan du få gratis førstehåndskjennskap til byens turistattraksjoner og tusen år lange historie. Passet gir også fri offentlig transport med Ruter og Bygdøyfergene, i tillegg til spesialtilbud en rekke steder. 

PROGRAM 17. APRIL 

Kl. 9.00 

  • Offisiell åpning i Borggården
  • Velkomsttale ved ordfører Marianne Borgen
  • Premieutdeling til vinnerne av grunnskolens tegnekonkurranse
  • Årets vinnere er følgende skoleklasser: Nyskolen i Oslo - Rød gruppe 4.–6. klasse, Lilleborg skole klasse 5b, Rosenholm skole klasse 5a. Ordfører Marianne Borgen annonserer og deler ut 1., 2. og 3. premie.

 

Kl. 9.30-15.00 

  • Museer, attraksjoner, sightseeingoperatører, Ruter og VisitOSLO møter deg på stands i Rådhuset
  • Gratis Oslo Pass deles ut fra VisitOSLOs stand i Borggården
  • Reis gratis hele dagen med Ruters kollektivtilbud innen sone 1
   

Komplett program for dagen (PDF 5 MB) 

 


 

OBS: Oslo Passet som gis ut gratis, er laget spesielt for Turist i egen by. Det er kun gyldig 17. april 2016 og kun for det offisielle programmet. Passet gir gratis reise på T-bane, trikk, buss og båt i sone 1 (Oslo). Du får ikke kjøpt tilleggsbillett for ekstra soner til dette Oslo Passet. Skal du reise utover sone 1 må du kjøpe ordinær billett. Husk at du også må kjøpe ordinær billett på reisen til Rådhuset før du har mottatt Oslo Passet.

Utdelingen av Oslo Pass søndag 17. april vil skje utendørs foran Rådhuset (i Borggården/Fridtjof Nansens plass), noe som vil gjøre utdelingen mer effektiv. 

Der er mange tusen pass, så her er det bare å møte opp!

Rådhuset vil selvfølgelig være åpent for publikum som ønsker å besøke utstillerne på stand eller være med på omvisning den 17. april. Omvisningene denne dagen byr på en unik mulighet til å se kontorene til ordfører og byrådsleder.